تماس با ما خانه
RSS

«نمی دونم از کی شروع شد ولی هر کاری می کنم نمی تونم بهش اعتماد کنم؛ شاید تقصیر خودمه. شاید هم اون با کارش باعث شده نتونم حس خوبی داشته باشم. دلم می خواد بدونم کجاست، چه کار می کنه؛ سر کارشه؟ واقعا جلسه داره؟ ولی اینجوری نمی شه. خودم هم حس خوبی ندارم.

ra4-5083

«انگار بی قرارم، اصلا آرامش ندارم… .» متأسفانه این دغدغه بسیاری از زن ها و شوهرهایی است که گاهی با بی اعتمادی نسبت به یکدیگر، زندگی را، هم به خودشان و هم اطرافیان زهر می کنند. از طرفی کسی هم که با این افکار آزاردهنده مواجه می شود، این را حق خود می داند که از کار های طرف مقابلش مطلع باشد، غافل از اینکه به این ترتیب نه تنها مقاومتش بیشتر می شود بلکه نمی تواند به نتیجه مطلوبی هم برسد. ولی واقعا چه باید کرد؟

فرایند ارتباط زناشویی موفق چه فرایندی است که طی آن زن و شوهر از مرزهای ظاهری زناشویی می گذرند و برای رابطه خودشان حریم می سازند که در این حریم، هم می توانند نیازهای خودشان را برآورده کنند و هم به نیازهای عاطفی همسرشان پاسخ بدهند و به اهداف زناشویی شان برسند.

حریم زناشویی چیست؟
حریم یعنی منطقه ای که ورود به این منطقه به سادگی امکان پذیر نیست یا باید برای وارد شدن به آن اجازه گرفت و اگر بی اجازه وارد شویم، مستحق مجازات خواهیم بود. زن و مرد هم در ارتباط زناشویی براساس باورها و اهداف خود ارتباطشان را تعریف و باید ها و نبایدهایی را برای رابطه خود وضع می کنند. در واقع ثبت قانونی که در ازدواج انجام می شود بخش عینی و ملموس ارتباط  است اما وقتی زیر یک سقف می رویم برای خودمان حریم هایی درنظر می گیریم که باید برای موفقیت در رابطه، بتوانیم به آنها پایبند باشیم.

مرور حریم های شخصی
باید توجه داشته باشیم که هر شخص هنگامی که متولد می شود، نیاز ها و وابستگی هایی به والدین دارد و در واقع حریم شخصی او به کمک دیگران شکل می گیرد ولی بعد از مدتی که بزرگ تر می شود، علاوه براینکه نیاز به مراقبت دیگران دارد، دوست دارد کم کم نشستن، راه رفتن و غذا خوردن را یاد بگیرد و برای خودش فضای خصوصی داشته باشد. کم کم کودک غیراز فضای خانه و خانواده، با جامعه هم تعاملاتی پیدا می کند، علاوه بر اینکه خودش هم مسائل خصوصی خود را دارد که فقط خاص خودش است. با ازدواج، این منیت ها باید تبدیل به « ما» شوند ولی این« ما» شدن، لزوما به معنی از بین رفتن همه منیت افراد نیست و حریم خصوصی هم از بین نمی رود.

چرا به یکدیگر اعتماد نداریم؟
متأسفانه بسیاری از افراد به دلیل نداشتن اعتماد به نفس لازم و بروز بعضی مشکلات، کم کم به همدیگر بی اعتماد می شوند. گاهی فکر می کنند شاید به اندازه کافی خوب و دوست داشتنی نیستند یا همسرشان دیگر آنها را دوست ندارد. بدین ترتیب کم کم نخستین جرقه های بی اعتمادی زده می شود و همین موضوع آنها را به سمت کنترل کردن طرف مقابل می اندازد ولی باید بدانیم که با این روش، نه تنها هیچ مشکلی حل نمی شود بلکه حرمت بین افراد کم کم از بین می رود.

لطفا به حریم ها احترام بگذارید
هنگامی که دو نفر با هم ازدواج می کنند، قبل از آنکه بخواهند «ما» شوند، هر کدام به طور جداگانه منیتی دارند که اگر نتوانند ابتدا آن را به خوبی تعریف کنند، نسبت به «ما»بودن ارتباط هم نمی توانند متعهد شوند. موضوع حفظ حریم خصوصی، شامل همه افراد اعم از کودکان می شود؛ یعنی بهتر است برای ورود به اتاق یا حریم شخصی کودک ابتدا از او اجازه گرفت. بدین صورت او هم کم کم متوجه می شود که هر کس برای خود حریم قابل اطمینان و امنی دارد که به آن احترام گذاشته می شود.

میزان اعتمادتان را تست کنید
اگر می خواهید بدانید که غلظت اعتماد در زندگیتان چقدر است، باید به ۱۰ سوال آزمون روان سنجی ادامه پاسخ دهید. در خور ذکر است که شما باید برای انتخاب گزینه «صحیح» یا «غلط» برای هر عبارت، اولین گزینه ای را انتخاب کنید که به نظرتان با روحیات شما سازگار تر است. بدین گونه نتیجه آزمون به واقعیت نزدیک تر خواهند بود.

ردیف عبارت: صحیح / غلط
۱ ) معمولابه دیگران پول قرض نمی دهم؛ زیرا از دشواری های زمان پس گرفتن پولم بیزارم.

۲ ) بیشتر افرادی که از دیگران انتقاد می کنند، می خواهند عیوب خودشان را پنهان کنند. آن ها در واقع اصلا نمی دانند چه می گویند.

۳) بیشتر مردم نظر و دیدگاه واقعیشان را زمانی که برایشان سود داشته باشد، پنهان می کنند و واقعیت وجودیشان را نشان نمی دهند.

۴) بیشتر مردم زمانی که وسیله ای از فردی قرض بگیرند و به آن صدمه ای کوچک و غیرقابل تحمل بزنند، مشکل ایجاد شده را پنهان می کنند و به قرض دهنده چیزی نمی گویند تا مشکلی برایشان ایجاد نشود.

۵) بیشتر مردم بیش از حد به دیگران وابسته هستند و تنها راه پیشرفتشان را از طریق کمک های دیگران می دانند.

۶) خیلی راحت می توانم، دیگران را رها کنم.

۷) اگر رئیس شرکتی که در آن فعالیت می کنم، بگوید که چون سود کمی داشته است نمی تواند به کارمندان پاداش بدهد، در صداقت رئیس شرکت شک می کنم.

۸) بیشتر افرادی که در مسئولیت های مهم مشغول به کار هستند از مراجعه کنندگان رشوه دریافت می کنند.

۹) دلیل موفقیت افراد موفق این است که افراد مهمی را می شناسند نه اینکه کارهای مهمی را به خوبی می توانند انجام دهند.

۱۰) مردم امروز نسبت به افراد نسل قبل کمتر به مسائل اخلاقی اهمیت می دهند و بیشتر به دنبال منافع شخصیشان هستند.

نحوه محاسبه امتیاز نهایی
حال که به همه سوالات این آزمون پاسخ داده اید، نوبت آن است که امتیازتان را محاسبه کنید. برای محاسبه امتیازتان برای هر سوال که گزینه «غلط» را انتخاب کرده اید، یک امتیاز برای خودتان در نظر بگیرید. مجموع امتیاز همه سوالات، امتیاز نهایی شما خواهد بود که باید عددی بین صفر تا ۱۰ باشد.

تحلیل آزمون
به گزارش موفقیت، اگر نمره آزمون شما:

* کمتر از ۴ باشد:
بیش از اندازه به همه چیز و همه کس مشکوکید. اعتماد کردن به دیگران برای شما دشوار است و به همین دلیل برای هر مسئله ای به خصوص در امور مهمی مانند انتخاب همسر، انتخاب شریک اقتصادی و… زمان بسیار زیادی می گذارید و شاید در نهایت هم نتوانید انتخاب درستی داشته باشید. این ویژگی ممکن است در آینده برای شما مشکلاتی ایجاد کند و شما نتوانید به اندازه کافی با دیگران ارتباط اجتماعی برقرار کنید. در این وضعیت شما باید مهارت اعتماد منطقی به دیگران را در خودتان بالا ببرید که در ادامه نکاتی در این باره مطرح خواهد شد.

* بین ۵ تا ۷ باشد:
میزان اعتماد شما به دیگران در حد میانه است. در واقع شما می دانید که در چه کارهایی می توانید به دیگران اعتماد کنید و در چه کارهایی خیر. با این حال، به نظر می رسد شما از ارتباط های جدید با مردم استقبال می کنید و برای اینکه بتوانید به کسی اعتماد کنید، صبر می کنید تا او را بهتر بشناسید. در چنین وضعیتی، شما اولین شرط برای عاشق شدن را دارید و می توانید به خودتان امیدوار باشید.

* بین ۸ تا ۱۰ باشد:
باید گفت شما خیلی سریع به دیگران اعتماد می کنید و به همین دلیل، بسیار برایتان اتفاق افتاده است که در کارهای کوچک و بزرگ به فردی اعتماد کرده اید، اما بعد از آن از اعتماد خود پشیمان شده اید. باید قبل از اعتماد به دیگران شناخت کافی از روحیات فرد مورد نظر داشته باشید و صحت و سقم آنچه ادعا می کند را دریابید. داشتن چنین روحیه ای به مرور زمان، حس اعتماد به دیگران را از شما می گیرد و مشکلات زیادی برایتان ایجاد می کند.

منابع:همشهری، جام جم

امتیاز شما به این مطلب :

» ارسال نظرات

کلیه حقوق این سایت ، متعلق به نازخاتون می باشد و استفاده از مطالب و تصاویر این سایت با ذکر منبع بلامانع است .
طراحی سایت : بلاگ اسکین