تماس با ما خانه
RSS
یکی از مهمترین و اصلی ترین بخش های برنامه ریزی جشن عروسی، انتخاب تالار یا باغ محل برگزاری مراسم است.

موقعیت و دسترسی شهری

تالار محل برگزاری جشن عروسی شما می بایست از نظر موقعیت جغرافیایی و دسترسی شهری، وضعیت مناسبی داشته باشد. شاید مهمترین موضوع در انتخاب تالار عروسی همین باشد. چرا که مهمانان شما می بایست این مسیر را طی کنند و چنانچه دسترسی به محل برگزاری عروسی شما بنا به دلایلی مثل: ترافیک و یا واقع شدن در خارج از شهر ، مشکل باشد باعث کلافه شدن و خستگی مهمانان شما خواهد شد. از طرفی سعی کنید تالار یا باغ محل برگزاری عروسی را در نزدیکی آرایشگاه عروس و آتلیه عکاسی خود انتخاب کنید چرا که خود شما هم می بایست این مسیر را طی کنید و چنانچه این اماکن دور از هم باشند ، دیر در جشن خود حاضر خواهید شد. هیچ چیز بد تر از این نیست که عروس و داماد موقع شام به جشن خود برسند.

ظرفیت سالن پذیرایی عروسی

وسعت تالار عروسی یا باغ محل برگزاری جشن عروسی شما ارتباط مستقیم با تعداد مهمانان شما دارد. اگر تعداد مهمانان شما کم هستند، سالن بزرگ و وسیع برای برگزاری عروسی شما مناسب نیست چرا که مهمانان شما در آن پراکنده می شوند و عروسی شما خلوت و سرد به نظر می رسد. بنابراین در صورتی که تعداد مهمانان شما کم هستند، یک سالن کوچکتر را برای پذیرایی در نظر بگیرید. در ضمن درهر صورت، از مسئول تالار یا باغ سوال کنید که در صورت لزوم آیا صندلی اضافه برای پذیرایی دارند یا خیر؟

سقف سالن پذیرایی

سقف سالن یا تالار پذیرایی باید بلند باشد . سالن های با سقف کوتاه دلگیر هستند و مهمانان احساس خفگی خواهند کرد. سقف تالار از نکاتی است که حتما باید در هنگام انتخاب تالار محل برگزاری عروسی، به آن دقت کنید.

پارکینگ اتومبیل ها

پارکینگ یکی از مهمترین امکاناتی است که باید به آن توجه کنید. تالار پذیرایی یا باغی که جشن عروسی خود را در آن برگزار می کنید حتما باید مجهز به پارکینگ برای اتومبیل ها باشد. قطعا بیشتر مهمانان شما با اتومبیل شخصی خود به عروسی شما می آیند و علاقه ندارند مدت زیادی را در خیابان های اطراف به دنبال جای پارک بگردند و در نهایت نگران امنیت اتومبیل خود باشند. خصوصا اگر ساکن شهرهای بزرگ و شلوغی مثل تهران هستید حتما به این ویژگی توجه کنید.

بهتر است به دنبال مکانی باشید که برای مدعوین نیز جای پارک وجود داشته باشد. البته امروزه تعداد زیادی از سالن ها پارکینگ اختصاصی برای میهمانان در نظر گرفته اند، یادتان باشد مبلغ ورودی پارکینگ را آقای داماد باید پرداخت کند نه میهمانان، جشن متعلق به شماست و میهمانان به خاطر دعوت شما در آن مکان حضور خواهند داشت.

روکش صندلی ها و رومیزی ها

در هنگام انتخاب تالار یا باغ عروسی، به رنگ و جنس روکش ها و رومیزی ها توجه کنید. در ضمن حتما به مدیر تالار تاکید کنید که برای مهمانی شما، روکش ها و رومیزی ها می بایست تمیز باشند و حتی الامکان روز قبل شسته شده باشند و روی این موضوع پافشاری کنید تا متوجه حساسیت شما بشوند. در غیر این صورت ممکن است در روز عروسی شما، برخی از مهمانان شاهد روکش های صندلی و رومیزی هایی باشند که با انواع و اقسام نوشیدنی ها، لک شده اند.

میز شام عروس و داماد

معمولا تالارهای عروسی، یک میز جداگانه را برای صرف شام عروس و داماد در نظر می گیرند و آن را با گل و شمع و … تزئین می کنند. برخی از تالارها هزینه این میز را جداگانه محاسبه می کنند و برخی نیز بعنوان هدیه آن را در نظر می گیرند. به طور کلی اگر از نظر هزینه مشکلی نداشته باشید، ایده خوبی است و می تواند شکلی رمانتیک به مجلس شما بدهد. ضمن اینکه در عکس و فیلم عروسی شما نیز ماندگار خواهد شد.

تالارهای عروسی، یک میز جداگانه را شام عروس و داماد در نظر می گیرند و آن را تزئین می کنند

سرویسهای بهداشتی و سایر امکانات

سرویسهای بهداشتی را فراموش نکنید. خصوصا اگر عروسی شما در فصل های سرد سال برگزار می شود حتما بررسی کنید که سرویسهای بهداشتی به اندازه کافی وجود داشته باشند و در عین حال تمیز و بهداشتی هم باشند. علاوه بر این محل سرویس ها و مسافت آنها تا محل جشن هم خیلی مهم است. امکانات دیگری مثل اتاق بازی بچه ها، رختکن های زنانه و … نیز از نکاتی هستند که می بایست به آنها توجه کنید.

هزینه های تالار

برای خودتان بودجه تعیین کنید و به آن پایبند باشید. هزینه های یک تالار عروسی به طور معمول شامل :

” هزینه ورودی ” که یک رقم ثابت بدون در نظر گرفتن تعداد مهمانان است.

” هزینه غذا و پذیرایی ” که معمولا به ازای هر نفر محاسبه می شود و بستگی به تعداد مهمانان، انواع غذا، نوشیدنی، پیش غذا و… دارد.

” هزینه گروه موزیک و سرگرمی ” در این مورد عرف این است که حتی در صورت استفاده نکردن از گروه موزیک تالار نیز از شما اخذ خواهد شد.

” هزینه خدمات ” که معمولا درصدی از مجموع هزینه هاست که به کل هزینه ها اضافه می شود.

” هزینه مالیات برارزش افزوده و عوارض ” که طبق قانون پرداخت آن بر عهده شماست.

” هزینه تزئینات ” مثل: بادکنک آرایی ، گل آرایی و… که در صورت عدم تمایل شما ، حذف می شوند.

هزینه برنامه هایی مثل: آتش بازی، اسب سواری ، کالسکه سواری و… که معمولا انتخابی هستند و در صورت عدم تمایل شما از برنامه حذف می شوند.

معمولا محاسبه هزینه ها به این صورت است که در هنگام عقد قرارداد، بخشی از هزینه ها را بعنوان بیعانه پرداخت و تاریخ را رزور می کنید. حدود یک هفته قبل از مراسم، دو سوم هزینه ها را پرداخت می کنید و شب عروسی، وقتی مطمئن شدید که همه چیز مرتب است و مشکلی در ارایه خدمات نیست، تسویه حساب نهایی را انجام می دهید.

سرکشی و بررسی نهایی

حتما روز قبل از مراسم، به باغ یا تالار عروسی خود سر بزنید تا اطمینان حاصل کنید که همه چیز مرتب است. تمیزی روکش های صندلی و رومیزی ها، تعداد صندلی ها، نور پردازی، تزئینات و خلاصه همه چیز را بررسی کنید. این سرکشی و حساسیت شما، به مدیریت تالار نیز ثابت می کند که شما نسبت به همه چیز حساس هستید و در جهت جلب رضایت شما تلاش خواهد کرد.

در انتخاب تالار عروسی به تمیزی و بهداشت سرویس غذاخوری، رومیزی ها، راحت بودن صندلی ها، سرویس های بهداشتی، رختکن و حتی کف سالن توجه کنید تا مطمئن شوید که میهمانان تان سخت نخواهد گذشت و چیزی برای دل مشغولی شما هم وجود نداشته باشد.

حتما روز قبل از مراسم، به باغ یا تالار عروسی خود سر بزنید تا همه چیز مرتب باشد

چک کردن تاریخ مورد نظر و رزرو نبودن آن

قبل از اینکه مکان عروسی را بازدید کنید، بررسی کنید که تاریخ مورد نظرتان خالی است یا خیر. اگر همان مکان مد نظر شماست و تاریخ مورد نظرتان قبلا توسط عروس و داماد دیگری رزرو شده بود شما می توانید تاریخ مراسم تان را تغییر دهید.

ظرفیت تالار عروسی و تعداد میهمانان

بهتر است برای انتخاب تالار پذیرایی و عروسی تان ظرفیت مهیمانان را هم ملاک قرار دهید . به عنوان مثال تالار عروسی بزرگ با میهمانان کم اصلا زیبا نیست یا بر عکس تعداد میهمانان زیاد در یک سالن عروسی کوچک !!!

تعداد میهمانان با ظرفیت سالن عروسی باید با هم تناسب داشته باشد.

لطفا بعد از آن که تعداد میهمانان تان را شمردید، مکان عروسی تان را انتخاب کنید. گاهی اوقات پیش می آید که ظرفیت یک خانه، سالن و… دویست نفر است ولی عروس و داماد سیصد نفر را دعوت کرده اند که این واقعا برای میهمانان سخت خواهد بود. زیرا وقتی یک مکان ظرفیت مشخصی داشته باشد فقط از لحاظ جا و فضا مشکل پیش نمی آید بلکه سیستم تهویه ی هوا، رختکن و گاهی اوقات میز شام و تعداد میزها نیز مشکل ایجاد خواهند کرد.

اگر در فصل تابستان یا زمستان ازدواج می کنید به سیستم گرمایش و سرمایش تالار عروسی تان باید توجه کنید. در غیر این صورت نه خود شما و نه میهمانان تان از عروسی چیزی به جز زجر به یاد نخواهید آورد.

اگر در فصل گرما ازدواج می کنید حتما برای پذیرایی از میهمانان تان در چند طعم متفاوت آبمیوه سفارش دهید تا جواب گوی سلیقه های متفاوت میهمانان باشید. اگر هم جشن عروسی تان در فصل سرماست، شیرکاکائوی داغ، چای یا نسکافه بهترین انتخاب هستند.

اگر در دو مکان مراسم دارید باید آن ها را نزدیک به هم انتخاب کنید تا با مشکل ترافیک دچار کمبود وقت نشوید. مثلا اگر مراسم عقد را در خانه برگزار می کنید و بعد می خواهید برای مراسم عروسی به سالن بروید باید به دنبال سالنی باشید که به منزل تان نزدیک تر باشد.

تعدادی از عروس و دامادها مراسم خود را به دلایل مختلف در تالارهای خارج از شهر برگزار می کنند و این مسافت طولانی هم خودشان و هم میهمانان شان را خسته خواهد کرد. موضوع مسافت برای کسانی که بجه های کوچک داشته باشند، سالخورده ها و کسانی که وسیله ی نقلیه نداشته باشند مشکل بزرگی خواهد بود و اگر نتوانستند در جشن تان شرکت کنند نباید از آن ها دلخور شوید.

درست کردن کروکی

اگر تالار عروسی انتخابی شما از لحاظ پیدا کردن موقعیت کمی پیچیده و مشکل است بهتر است با کمک مدیر تالار کروکی یا نقشه ای از منطقه تالار مورد نظرتان برای سهولت و دسترسی آسان میهمان هایتان درست کنید و در اختیار میهمان های محترمتان قراردهید.

سوال در مورد هزینه تالار پذیرایی مورد نظرتان

یکی از مهمترین مسائل که باید در طول مراحل اولیه برنامه ریزی ازدواج به آن توجه نمود، تعیین کردن بودجه مورد نظر برای انتخاب یک تالار عروسی مناسب می باشد. بعضی از تالارها قیمت هایی که به عروس و دامادها نشان می دهند بسیار مناسب می باشد ولی در مرحله پرداخت پول متوجه می شوید که باید هزینه های دیگری مثل ورودی تالار، بادکنک آرایی، مشعل آرایی، اتاق عقد، مالیات بر ارزش افزوده و … نیز علاوه بر هزینه هر نفر میهمان پرداخت نمائید که هزینه بسیار بالاتری از پیش بینی مخارج عروسیتان می گردد. پس مناسب است که در ابتدا از کلیه هزینه های تالار عروسی تان آگاه شوید و آن را در انتخاب هایتان دخیل نمائید.

بهتر است با بودجه مورد نظرتان بهترین تالار عروسی را از لحاظ امکانات و کیفیت غذا انتخاب نمایید.

نکته دیگر که حتما باید از مدیر تالار پرسیده شود، نحوه پرداخت هزینه می باشد.

سوال در مورد آتش بازی

اگر دوست دارید میهمان هایتان را در شب عروسی سوپرایز کنید آتش بازی با فشفشه های رنگی و مشعل و .. ایده ی خوبی می باشد.

سوال در مورد ریختن نقل و کاغذ رنگی در سالن تالار عروسی

در یک عروسی کلاسیک معمولا مرسوم است که بر سر عروس و داماد گل، پول، کاغذ رنگی و نقل می ریزند. بعضی از سالن های پذیرایی این اجازه را به شما نمی دهند پس بهتر است قبل از بستن قرارداد این سوال را هم بپرسید.

نکته دیگر که حتما باید از مدیر تالار پرسیده شود، نحوه پرداخت هزینه می باشد

چک کردن موسیقی

از مدیر سالن در مورد سیستم صوتی و افکت های نورپردازی و هماهنگی نور و صدا به صورت اتوماتیک پرس و جو کنید.

چون افکت های نورپردازی جلوه ویژه ای به فیلم عروسیتان می دهد.

بد نیست به فکر سرگرم کردن میهمانان تان نیز باشید به همان نسبتی که بودجه تان اجازه می دهد می توانید آن ها را سرگرم کنید. می توانید از یک گروه موسیقی دعوت کنید تا جشن تان را شادتر کنند یا از اشخاص شوخ طبعی که می توانند یک برنامه ی شاد تدارک ببینند دعوت به عمل آورید یا با یک آتش بازی زیبا و بی خطر میهمانان را شاد کنید.

تنها چیزی که می تواند میهمانان را برای چند ساعت سرگرم کند موزیک است پس پیشنهاد می کنیم که برای انتخاب گروه موسیقی یا گروه های سرگرمی وقت بگذارید و هزینه کنید.

تغییر زمان عروسی بنا به هر دلیلی

یکی از مسائل مهم دیگری که باید از مدیر تالار عروسی پرسیده شود سوال در مورد کنسل شدن مراسم عروسی و تغییر آن به روز دیگر می باشد. بعضی از تالارها این اجازه را به شما نمی دهند و شما مجبورید مبلغی به عنوان جریمه کنسل شدن روز مراسم تان بپردازید.

انتخاب تالار پذیرایی دومی

بهتر است همیشه ما یک تالار عروسی دومی با همه ی خصوصیات و امکانات مورد نظرمان در ذهن داشته باشیم که اگر بنا به هر دلیلی نتوانستیم مراسم مان را در روز انتخابی در تالار مورد نظرمان برگزار کنیم سریع به تالار دوم مراجعه کنیم. چون در غیر این صورت مجبوریم دوباره از ابتدا به بررسی و جستجوی تالار بپردازیم و مجبور شویم تصمیمی عجولانه بگیریم.

تست غذا و کیفیت پذیرایی تالار عروسی

یکی از مهمترین نکات عروسی غذای شب آن می باشد. قبل از عقد قرارداد از مدیر تالار عروسی در خصوص تست غذا حتما سوال بفرمائید.

متداول است که بعد از انتخاب تالار و باغ محل عروسی، قبل از عقد قرارداد، کیفیت غذا و پذیرایی توسط مشتری تست می شود. معمولا مشتری یک شب به صورت سرزده به تالار یا باغ رفته و بعد از ملاقات با مدیر تالار عروسی تقاضای تست غذا و مشاهده نوع سرویس دهی را می کند. امکان مشاهده نحوه سرویس دهی مهمانداران، برخورد آنها با مهمانان، نوع لباس آنها، کیفیت ظروف پذیرایی و … از نزدیک، به شما کمک خواهد کرد که تصمیم نهایی خود را راحت تر بگیرید.

بعد از انتخاب تالار و باغ محل عروسی، قبل از عقد قرارداد، کیفیت غذا و پذیرایی توسط مشتری تست می شود

وقتی می خواهید منوی غذا را انتخاب کنید باید توجه داشته باشید که برای تعداد زیادی از اشخاص که سنین متفاوت و هم چنین طبع های گوناگون دارند غذا سفارش دهید. سعی کنید بیش تر از غذاهای مرسوم مثل انواع کباب استفاده کنید که معمولا با اکثر مزاج ها سازگاری دارد.

تنها چیزی که برای شام از نظر میهمانان مهم است کیفیت غذای مراسم است و کمیت و تنوع غذا زیاد اهمیت ندارد. ضمنا بهتر است برای دسر نیز زیاد هزینه نکنید زیرا هیچ دسری بهتر از کیک عروسی نخواهد بود.

معمولا گرم سرو کردن غذا موضوع بسیار مهم و سختی می باشد که باید بسیار به آن توجه نمایید. اگر قصد دارید مراسم تان را در باغ برگزار کنید بهتر است قبل از مراسم، مکان عروسی را به سرآشپز و یا مسئول غذا نشان دهید تا اگر جای خاصی برای گرم کردن غذا لازم دارند پیش بینی کنند. توجه داشته باشید که اگر غذا سرد سرو شود تمام زحمات عروس و داماد و آشپز به باد خواهد رفت.

اگر خانه ی پدر و مادر و یا یکی از اقوام تان جای کافی برای برگزاری مراسم وجود دارد بخصوص اگر خانه ای باشد که در آن بزرگ شده اید یا خاطره ای دارید بهتر است مراسم تان را آن جا برگزار کنید.

در بیشتر تالارها و یا هتل ها مسئولیت خریدن میوه و شیرینی به عهده ی عروس و داماد است که البته چون خودتان مشغله دارید باید از یکی از اعضای خانواده تان تقاضا کنید که این مسئولیت را بر عهده بگیرند و تا صبح روز عروسی میو ه ها را برای شست و شو و شیرینی ها را نیز تا ظهر به مکان عروسی تحویل دهد.

در صورتی که مراسم تان را می خواهید در باغ برگزار کنید قبل از کرایه ی آن به فکر تامین برق مورد نیاز مراسم تان باشید. به عبارتی دیگر مطمئن شوید که برق آن منطقه و یا کنتور باغ تان طوری باشد که بتوانید هم چراغانی کنید هم گروه موسیقی داشته باشید و هم برای کارهای دیگری مثل تصویر برداری و آشپزی و .. مشکلی پیش نیاید. ضمنا اگر در آن منطقه احتمال قطع شدن برق وجود دارد حتما به فکر اجاره ی موتور برق باشید.

تزئینات داخل مکان عروسی اعم از گل آرایی و سرویس رومیزی ها و صندلی ها بهتر است با رنگ دسته گل عروس هارمونی داشته باشد. مثلا اگر دسته گل عروس گل های رز قرمز دارد در گل آرایی مراسم نیز از این گل استفاده کنید و بهتر است رنگ سرویس رومیزی ها نیز به رنگ قرمز باشد.

در بعضی از کشورها میزهای عروسی رزرو می شوند. بدین صورت که مدیر برنامه عروسی لیستی از میهمانان را گرفته و اسامی آن ها را به کمک عروس و داماد افرادی را که با هم دوست هستند و یا افراد مجرد و یا خانواده وار دسته بندی می کنند و نام آن ها را روی کارت هایی نوشته شده و روی میزها گذاشته می شود تا میهمانان بتوانند جای خود را پیدا کنند.

این روش از جهاتی دیگر نیز کاربرد دارد مثلا آن که شما از این طریق می توانید میزهای نزدیک به خودتان را برای اقوام درجه ی یک رزرو کنید تا بدین ترتیب به آنها دسترسی راحت تری داشته باشید. این کارت ها جنبه ی تزئینی دارند و به شکل ها و رنگ های مختلف می توان آن ها را تهیه کرد تا به مراسم رنگ و لعاب بیشتری بدهد. می توانید این کارت ها را نیز با رنگ تزئینات دیگر سالن هماهنگ کنید که زیبایی بیشتری داشته باشد. اگر وقت و حوصله برای کارهای تزئینی دارید می توانید این کارت ها را خودتان درست کنید.

امتیاز شما به این مطلب :

» ارسال نظرات

کلیه حقوق این سایت ، متعلق به نازخاتون می باشد و استفاده از مطالب و تصاویر این سایت با ذکر منبع بلامانع است .
طراحی سایت : بلاگ اسکین