تماس با ما خانه
RSS

درد عجیبی در قفسه سینه‌ات احساس می‌کنی؛ دردی تیز و کشدار که ناگهان سراغت می‌آید و فروکش می‌کند. معمولا از آنجایی که چنین دردی فقط برخی اوقات بروز می‌کند، کم‌اهمیت تصور می‌شود، اما چنین دردی ممکن است فاجعه‌آفرین باشد.

 he3436

البته درد قفسه سینه بیماری نیست، بلکه صرفا یک علامت هشداردهنده محسوب می‌شود که ممکن است ناشی از دردهای عصبی در اثر التهاب اعصاب بین‌ دنده‌ای باشد یا این‌که از بعضی بیماری‌های ویروسی مثل زونا ناشی شود. جالب آن‌که در گذشته درد ناشی از التهاب اعصاب بین دنده‌ای و عوارض ناشی از آن، قولنج تلقی می‌شده که با خوددرمانی از طریق مصرف مسکن به‌طور موقت تسکین پیدا می‌کرده است. غافل از این‌که درد قفسه سینه می‌تواند به دردی بسیار جدی و شدید و حتی مرگ تبدیل شود.

 

بیشترین علل درد قفسه سینه از نظر پزشکان داخلی بیماری‌های قلبی، ریوی است. در بیماری‌های قلبی انواع بیماری‌هایی که به هر شکل بتوانند موجب نرسیدن اکسیژن یا ناتوانی خون‌رسانی به قلب بشوند، درد آنژین یا درد قفسه صدری به وجود می‌آورد. حتی در بیماری‌های ریوی نیز اگر اختلال در حرکات تنفسی و اکسیژن‌رسانی به قلب مطرح باشد، در آن صورت نیز ممکن است درد قفسه صدری ایجاد شود.

 

نوع دیگری از درد قفسه صدری یا قفسه سینه ناشی از بیماری‌های گوارشی، بویژه ریفلاکس با علامت سوزش پشت جناغ است که مشخصات خاص خود را دارد. به بیان دیگر، هرکدام از سه دلیل ذکر شده با علامت تفکیکی خاصی از همدیگر قابل تمایز هستند.

 

مقابله با دردهای قلبی قفسه سینه
اگر درد قفسه سینه بیمار با زمینه ریوی یا قلبی باشد با مصرف آسپرین یا داروهای زیرزبانی، بلافاصله در مراحل اولیه بروز درد، قابل پیشگیری و درمان است.
تشخیص مقدماتی دردهای قفسه سینه از نوع قلبی و ریوی در مراحل اولیه ممکن است. به این ترتیب بیمار به واحد درمانی تخصصی برای تشخیص قطعی و تمهیدات درمانی خاص ارجاع می‌شود.

 

درد قفسه سینه ممکن است ناشی از مشکلات گوارشی است،در چنین شرایطی چاق نبودن بیمار و نیز نحوه خوابیدن وی، یعنی این‌که زاویه‌دار و یک‌طرفه بخوابد در بهبودی علائم نسبی درد قفسه سینه مؤثر است. به بیان دیگر در صورت کاهش درد در چنین شرایطی باید به ریفلاکس ظنین بود.

  

راه‌های تسکین درد قفسه سینه را بیاموزید
مهم‌ترین اصل برای کاهش درد قفسه سینه چه قلبی، ریوی یا گوارشی آن است که بیمار در استراحت کامل به سر برده و از هر نوع تلاش و حرکت بی‌مورد و اضافی پرهیز کند. همچنین باید بیمار را به آرامش کامل تشویق کرد، چراکه استرس، هیجان و هر نوع اضطراب، ترس و خشم می‌تواند موجب تشدید بیماری شود. حتی اگر لازم باشد از داروی آرامبخش با مقدار مناسب نیز می‌توان به طور مقطعی و موقت استفاده کرد.

 

گاهی بیمار با بیماری‌های حاشیه‌ای مثل دل درد ناشی از سوراخ شدن زخم اثنی‌عشر، کیسه صفرای ملتهب یا فتق‌هایی که به ریفلاکس منجر می‌شود، مبتلا به درد قفسه سینه می‌شود. در چنین شرایطی باتوجه به سابقه پزشکی بیمار و شرح حال وی و نیز بررسی عواملی که به بروز سنگ کیسه صفرا و زخم اثنی‌عشر کمک می‌کند، تشخیص درست و قطعی عامل اصلی درد قفسه سینه ممکن می‌شود.

 

البته در مواردی نیز دردهای عصبی، درد‌های موضعی در قفسه سینه ایجاد می‌کند. همچنین بیمارانی که سابقه بیماری قند، فشار خون و بیماری کلیوی دارند نیز طی مدت طولانی به سوزش پشت جناغ و قفسه سینه مبتلا می‌شوند.

 

درد ناشی از تومورهای ریه
درد قفسه سینه ناشی از تومورهای ریه، بویژه تومورهایی که در مجاورت پرده قلب یا ریه است، تومورهای مری و نیز ضربه‌هایی که به پارگی و آسیب بافت ریه و عروق ریوی منجر می‌شود و حتی در افراد جوان، ایجاد هوا خودبه‌خود در قفسه صدری نیز به بروز درد در این ناحیه منجر می‌شود.

 

شکستگی دنده‌ها نیز با ایجاد خونریزی و هوا در داخل قفسه صدری به بروز درد شدید قفسه سینه منجر می‌شود، در چنین شرایطی تنگی نفس، افت فشار خون و کمبود اکسیژن در قلب و مغز به درد قفسه سینه منتهی می‌شود.

 

البته در برخی موارد، جراحی‌های بزرگ و طولانی نیز در بروز درد قفسه سینه موثر است که حتی ممکن است ناشی از آمبولی ریوی ـ قلبی و انفارکتوس قلبی باشد. خوشبختانه بروز چنین اتفاقاتی در زمانی است که بیماران مقیم بیمارستان هستند و معمولا برای کنترل وضع بیمار مدیریت درمانی در دسترس است.

 

امتیاز شما به این مطلب :

» ارسال نظرات

کلیه حقوق این سایت ، متعلق به نازخاتون می باشد و استفاده از مطالب و تصاویر این سایت با ذکر منبع بلامانع است .
طراحی سایت : بلاگ اسکین