تماس با ما خانه
RSS

به گفته متخصصان سلامت مرکز ملی طب مکمل و جایگزین آمریکا،شبدر قرمز به طور سنتی به عنوان یک داروی خلط آور مورد استفاده قرار می گرفته است. داروهای خلط آور با نازک کردن مخاط موجود در دستگاه تنفسی، به کاهش علائم مشکلات تنفسی مانند آسم و برونشیت و سرفه کمک می کنند. با این حال، این مزیت مورد استفاده از شبدر قرمز، هنوز به طور کامل در آزمایشات بالینی انسان تایید نشده است.

یائسگی
در طول دوره یائسگی، سطح استروژن در بدن یک زن به طور طبیعی کاهش می یابد و سبب می شود که دوره های ماهانه قاعدگی در وی متوقف شود. سطح پایین استروژن در طی یائسگی، هر چند طبیعی، ممکن است باعث علائمی از قبیل گرگرفتگی، تحریک پذیری و خشکی واژن شود.

شبدر قرمز، حاوی ترکیبات استروژن مانند ایزوفلاون ها است که ممکن است این هورمون را در بدن یک زن شبیه سازی کند. بنابراین، زنان یائسه ای که بعد از یائسگی، برای درمان، از قرص مکمل شبدر قرمز استفاده می کنند؛ ممکن است کاهشی را در شدت و فراوانی علائم یائسگی خود تجربه کنند.

با این حال استفاده از مکمل قرمز شبدر برای درمان علائم یائسگی هنوز بحث برانگیز است و مطالعات اضافی مورد تایید می تواند مفید باشد.

پوکی استخوان
سطوح پایین تر استروژن با پوکی استخوان نیز ارتباط دارد. پوکی استخوان، وضعیتی است که با کاهش توان استخوان ها و کاهش توان استخوان سازی مشخص می شود. مرکز پزشکی دانشگاه مریلند می گوید: مصرف مکمل شبدر قرمز ممکن است منجر به جلوگیری از دست دادن استخوان و همچنین افزایش تراکم استخوان ناشی از ایزوفلاون های شبه هورمونی گیاهی است. این استفاده مفید از مکمل شبدر قرمز به طور کامل در انسان اثبات شده است.

سرطان
ایزوفلاون ها همچنین ممکن است به کاهش یا محدود کردن رشد سلول های سرطانی کمک کنند. مکمل شبدر قرمز هنگامی که در کنار داروهای ضد سرطان استفاده می شود نیز ممکن است به محافظت از بافت ها و سلول های سالم در طول درمان کمک کند.

اگر چه شبدر قرمز برای کشتن سلول های سرطانی در شرایط آزمایشگاهی به خوبی عمل کرده است، اما آزمایش های بالینی بیشتری برروی انسان برای بررسی ایمنی و کارایی این مکمل در درمان سرطان، ضروری هستند. زیرا مواد شبه استروژن مانند ایزوفلاون ها ممکن است باعث رشد انواع خاصی از سرطان ها، به ویژه سرطان هایی که بر دستگاه تولید مثل زنان تاثیر می گذارد شوند. سرطان هایی مانند سرطان سینه، سرطان تخمدان یا سرطان رحم.

لذا به زنانی که این نوع از سرطان ها را دارند توصیه می شود که بدون مشورت با متخصص، از مصرف شبدر قرمز بپرهیزند.

علیرغم این که به صورت سنتی از شبدر قرمز برای افزایش شیردهی استفاده می شده است، اما استفاده از این گیاه می تواند در دوران بارداری خطرناک باشد. هیچ دوزی از شبدر قرمز شناخته نشده است که برای زنان باردار ایمن باشد و بهتر است در طول تمام مراحل بارداری به طور کامل از مصرف این محصول جلوگیری شود.

شبدر قرمز، اثرات چند گانه ای بر بدن انسان می گذارد و اثرات دقیق آن بر بارداری همچنان در دست تحقیق است و هنوز به درستی درک نشده است. شبدر قرمز حاوی ترکیبات شناخته شده ای با عنوان ایزوفلاون ها است که باعث افزایش تولید استروژن در بدن انسان می شود. استروژن تعدادی از فعالیت های بدن زن شامل تخمک گذاری، قاعدگی، بارداری، زایمان و شیردهی را تنظیم می کند. شبدر قرمز می تواند بر این فعالیت ها تأثیر بگذارد و احتمالا منجر به بروز عوارضی در هنگام مادری، بارداری و زایمان شود.

هیچ مطالعه ای ایمنی شبدر قرمز را به عنوان یک افزایش دهنده باروری ارزیابی نمی کند. با این حال، شبدر قرمز ممکن است اختلالات هورمونی مربوط به مشکلات قاعدگی را درمان کند.

شبدر قرمز، با عوارض جانبی چندگانه ای همراه است که باید با احتیاط حتی توسط زنان غیر باردار مورد استفاده قرار می گیرد. شایع ترین شکایات مرتبط با شبدر قرمز شامل سردرد، تهوع، مشکلات گوارشی و بثورات خفیف پوست می شود. علاوه بر این، شبدر قرمز ممکن است حتی به باروری زن آسیب برساند. بعضی از حیوانات پس از تغذیه از مقادیر زیادی از شکوفه های شبدر قرمز، نابارور می شوند.

 خطرات احتمالی شبدر قرمز در مورد بارداری
از آنجایی که هیچ مطالعه ای، ایمنی شبدر قرمز را در دوران بارداری ارزیابی نمی کند، بیشتر خطرات آن به عنوان تئوری مطرح می شود.شبدر قرمز ممکن است انقباضات رحم را تحریک کند، منجر به سقط جنین یا زایمان زودرس شود.

علاوه بر این، این گیاه می تواند تغییراتی در سیستم غدد درون ریز کودک ایجاد کند که منجر به تشکیل غیر طبیعی تشکیلات تولید مثل شود. اثرات استروژن شبدر قرمز همچنین ممکن است در شیردهی دخالت داشته باشد، که منجر به مشکلاتی در شیردهی پس از تولد نوزاد می شود.

منبع: nabzema.ir

امتیاز شما به این مطلب :

» ارسال نظرات

کلیه حقوق این سایت ، متعلق به نازخاتون می باشد و استفاده از مطالب و تصاویر این سایت با ذکر منبع بلامانع است .
طراحی سایت : بلاگ اسکین