میوه و سبزیجات هر دو جزو مواد غذایی ای هستند که به سرعت خراب شده و از بین می روند. اگر می خواهید میوه و سبزیجات درون یخچال تان تازه بمانند کافی است این ترفندها را به کار ببرید.
گاهی به دلیل ارزان بودن یک ماده غذایی یا در حراج بودن آن یا حتی صرفا به دلیل برگزاری میهمانی یا جشنی بزرگ، مواد غذایی بیشتری در مقایسه با میزان نیازمان تهیه می کنیم. تاسف آور است که با وجود کمبود جهانی غذا و گسترش گرسنگی و خشکسالی، یا نگهداری اشتباه مواد غذایی زمینه فسادشان را فراهم کنیم. در این مطلب، ۱۸ نکته را به شما یادآور خواهیم شد که با به کار بستن آنها می توانید میزان ضایعات مواد غذایی را به حداقل ممکن برسانید.
نگهداری از گوجه فرنگی
بهترین محیط برای نگهداری گوجه فضایی خنک اما بیرون از یخچال است. یادتان باشد گوجه فرنگی در یخچال پژمرده می شود. گوجه را در کاسه ای بریزید و سرسبز آن به سمت بالا قرار دهید و در ظرف را با روزنامه بپوشانید.
نگهداری از سیب زمینی
برای اینکه سیب زمینی مدت بیشتری تازه بماند و از سبز یا سیاه شدن آن پیشگیری کنید باید آن را در مکانی تاریک ،دور از نور و رطوبت قرار دهید. یخچال به هیچ عنوان محیط مناسبی برای نگهداری سیب زمینی نیست. بهتر است آن را در یک جعبه چوبی یا سبد حصیری بریزید و در محلی که خیلی گرم یا سرد نیست و رطوبت و نور هم به آن نمی رسد، نگه دارید. کابینت آشپزخانه یا زیرزمین خانه محیط مناسبی است.
جالب است بدانید اگر یک سیب وسط سیب زمینی ها قرار دهید آنها هرگز سبز نخواهند شد زیرا سیب گاز اتیلین از خود منتشر می کند که باعث تازه ماندن سیب زمینی ها می شود. به علاوه، هرگز نباید سیب زمینی و پیاز را کنار هم بگذارید زیرا روند فاسد شدن هم را پرسرعت می کنند. حتی سیب زمینی را باید در جایی دورتر از سایر میوه و سبزی ها قرار دهید زیرا گازی که از آن متصاعد می شود باعث خرابی سریع تر سایر محصولات خواهد شد.
نگهداری از موز
اگر دور ساقه موز پوشش نایلونی ببندید ،موز تا ۵ روز سالم و زرد باقی خواهدماند.
نگهداری از پیاز
پیاز را باید در محیطی خشک و دور از رطوبت و نور نگه دارید. برای نگهداری پیاز از جوراب های شیشه ای کهنه استفاده کنید. به این ترتیب که پیاز را داخل جوراب کنید و گره بزنید. بعد پیاز بعدی را قرار دهید.
در نهایت نیز جوراب را آویزان کنید. در این شرایط پیاز تا ۲ ماه سالم می ماند. اگر این راه برایتان ممکن نیست می توانید از پاکت های کاغذی استفاده کنید. روی پاکت سوراخ هایی ایجاد کنید تا هوا جریان داشته باشد و پیاز را داخل آن بریزید و در آن را منگنه کنید. برای هر بار استفاده در یکی از پاکت ها را باز کنید.
نگهداری از آناناس
برای نگهداری آناناس برگ های ته آن را بکنید و سر و ته خارج از یخچال نگه دارید. با این کار قند موجود در میوه در سطح آن پخش می شود و آناناس دیرتر به سرحد رسیدگی خود می رسد.
نگهداری از پیازچه
برای تازه نگه داشتن پیازچه برای مدت طولانی آن را برعکس داخل لیوان آبی قرار دهید. هر بار به میزان نیاز بردارید و استفاده کنید.
نگهداری از سبزیجات ریشه ای
هرگز سبزیجات ریشه ای مثل هویج را نشویید. اگر دم سبز آن چیده نشده، حتما آن را ببرید و بعد در روزنامه بپیچید تا نم آن گرفته شود و در کیسه نایلونی در یخچال نگه دارید. به این ترتیب هویج بین ۱ تا ۳ هفته تازه می ماند. بهترین شیوه برای نگهداری بهتر از سبزیجات ریشه ای مثل هویج، زنجبیل و… استفاده از شن مرطوب است. برای این کار، کافی است داخل یک کارتن مقداری شن بریزید و هویج ها و سایر سبزیجات ریشه ای را در آن بچینید. هرازگاهی شن را کمی مرطوب کنید.
نگهداری از کاهو و اسفنجان
برای نگهداری کاهو و اسفناج آن را در نایلون زیپ دار بریزید و یک دستمال کاغذی روی آن بگذارید تا رطوبت اضافه برگ ها گرفته شود.
نگهداری از کرفس
برای تازه ماندن کرفس آن را در کاغذ آلومینیومی بپیچانید و در قسمت پایین یخچال نگه دارید.
نگهداری از سیب
سیب را می توان در محیطی خنک و کمی مرطوب به راحتی برای ۶ ماه نگه داشت. جامیوه ای پایین یخچال هم جای مناسبی برای نگهداری سیب است. البته باید هراز گاهی سیب ها را بررسی کنید و اگر روی سیبی لک افتاده، آن را جدا کنید زیرا زمینه ساز بروز پوسیدگی و فساد سایر سیب ها خواهدشد.
نگهداری از جوانه
جوانه را می توان در یخچال برای ۳ روز نگهداری کرد. برای بهتر ماندن جوانه ها آن را در نایلون های زیپدار بریزید و هراز گاهی در آن را باز و بسته کنید تا هوا در آن جریان یابد. می توانید از ظروف دربسته هم استفاده کنید اما نهایت زمان نگهداری جوانه ۳ روز است و پس از آن خواص خود را از دست می دهد.
نگهداری از قارچ
برای نگهداری قارچ آن را هرگز نشویید و در پاکت های کاغذی برای ۷-۵ روز در یخچال نگه دارید.
یادآوری
قبل از منجمد کردن میوه و سبزیجات برای حفظ رنگشان، آنها را کمی در آب جوش بپزید و بعد فریز کنید. برای کنسرو کردن مواد غذایی نیز بهترین جنس ظروف، شیشه ای است زیرا این نوع ظروف مواد غذایی را آلوده نمی کنند و داخل آنها از بیرون مشخص است.
منبع : salamat.ir
» ارسال نظرات