تماس با ما خانه
RSS

همانطور که هر از گاهی قفسه‌ها را مرتب می‌کنید باید روابط دوستانه‌ی خود را نیز مرتب و تمیز نمائید. هر از گاهی درباره‌ی دوستی های خود بیاندیشید و مطمئن شوید که از ادامه‌ی آن رابطه احساس خوبی دارید.

ra4-4910

تقریبا ساعت ۲:۳۰ دقیقه‌ی صبح، اتاق کنفرانسِ محوطه‌ی دانشگاه غرق در تاریکی و سرما. نشسته بودم، دست‌هایم را گره کرده و چشمانم را به زمین دوخته بودم و بهترین دوستم که تا دقایقی دیگر به دوست سابقم بدل می‌شد، فریاد می‌کشید. او آزرده و عصبانی بود، گیج شده بود که چرا پس از سه سال با هم بودن‌ها، همخانه بودن‌ها، شب تا صبح فیلم تماشا کردن‌ها و بحث‌های عمیق، اکنون تصمیم گرفته‌ام که به دوستی با او خاتمه دهم.

اما من هم دلایل خودم را داشتم. هر گاه تصمیم می‌گرفتم با دوستان دیگری بیرون بروم او ناراحت می‌شد. مرا مجبور به کارهایی که می‌کرد که علاقه‌ایی به آنها نداشتم. دیگر بودن با او برایم هراس‌انگیز شده بود.

قطع رابطه با او یکی از سخت‌ترین، بدترین و در عین حال مهم‌تر از هر تصمیم دیگری در زندگی‌ام بود. اما در نهایت این تصمیم موجب شد تا کمی شادتر و سالم‌تر شوم.

تحقیقات حاکی از آن است که یک رابطه‌ی سرشار از استرس با یک دوست، خویشاوند یا والدین موجب بروز مشکلاتی در سلامت فرد از قبیل فشار خون بالا و خطر ابتلا به افسردگی می‌شود. ولو اینکه یک رابطه مدتی خوب پیش رود، اما یک بحث جدی، خیانت یا فقط تغییراتی جزئی در انتظارات می‌تواند منجر به یک رابطه‌ی ناسالم گردد و عواقبی همچون حسادت، عیب‌جویی یا دلشکستگی را در پی داشته باشد.گاهی این رابطه بی‌شباهت به ازدواج نیست.

ایرنی. اس لولین رواشناس و متخصص روابط دوستانه که وبلاگ دوستی را اداره می‌کند، معتقد است گاهی آنقدر به بودن با یک نفر عادت می‌کنید که تمام ضعف‌ها و کاستی‌هایش را می‌پذیرید. به خودتان زمان بدهید، هر از گاهی درباره‌ی دوستی با او بیاندیشید و مطمئن شوید که از ادامه‌ی این رابطه احساس خوبی دارید. همانطور که هر از گاهی قفسه‌ها را مرتب می‌کنید باید روابط دوستانه‌ی خود را نیز مرتب و تمیز نمائید. او در ادامه می‌گوید، نباید چیزهای بلااستفاده را انبار کنید.

با این وجود، گاهی تشخیص اینکه آیا ادامه‌ی این رابطه به سود شماست یا ضررتان دشوار است. در اینجا ۶ مورد از علائم رابطه‌ی بی‌ثمر را برایتان بازگو می‌کنیم:

۱. دائما ناامیدتان می‌کند.
پیشنهاد نمی‌کنیم با دوستی که برنامه‌ی ناهار را هر از گاهی تغییر می‌دهد، قطع رابطه نمائید. اما اگر برنامه را تغییر می‌دهد، همیشه دیر بر سر قرار حاضر می‌شود و فراموش می‌کند که تماس بگیرد، بدانید که احتمالا مشکلی پیش روست. لوین معتقد است گرچه لغو برنامه‌ها هم بسیار آزار دهنده است، اما این‌گونه افراد اغلب در موارد احساسی هم دل شما را می‌شکنند. به عنوان مثال اصلا به حرف‌های شما گوش نمی‌دهد یا اجازه نمی‌دهد شما صحبت کنید و این ارتباط یک طرفه موجب می‌شود احساس سرخوردگی نمائید.

۲. به شما خیانت می‌کند.
اگر دوستتان بزرگ‌ترین راز زندگی شما را فاش نمود یا با فرد مورد علاقه‌ی شما قرار عاشقانه گذاشت و یا پشت سر شما اقدامات وحشتناکی انجام داد، هرگز بار دیگر به او اعتماد نکنید. لوین این‌گونه موارد را قاتلین رابطه می‌داند زیرا چنان گستاخانه هستند که امکان نادیده گرفتن آنها وجود ندارد.

شاستا نلسون از فعالان گروه دوستی‌های دخترانه در سایتی با همین عنوان، نام دیگری برای این موارد دارد. او آنها را شکاف و ترک قلمداد می‌کند که گاها قابل ترمیمند. پیش از قطع ارتباط با یک دوست، خوب بیاندیشید و مطمئن شوید که خیانتش آنقدر وحشتناک بوده که امکان ارتباط دوباره وجود ندارد.

۳.موجب سردرد شما می‌شود.
گاهی درک اینکه یک رابطه باید پایان پذیرد آسان است، به عنوان مثال به دلیل شکاف‌های ترمیم ناپذیر، اما گاهی دلایل و چرایی آن چندان آشکار نیست. لوین در این‌گونه موارد پیشنهاد می‌کند که به بدن خود گوش دهید. اگر احساساتی شبیه افسردگی، اضطراب، استرس یا ناکامی را تجربه می‌کنید، به این رابطه خاتمه دهید. لوین می‌افزاید که اغلب مردم با بیش از یک مورد از این احساسات دست به گریبانند. احتمالا پس از ملاقات با این دوست دچار سردرد یا دل‌درد می‌شوید، بدین ترتیب بدنتان به شما می‌گوید که اوضاع خوب پیش نمی‌رود.

یک دوست باید مایه‌ی مسرت دوستش باشد

۴. مایه‌ی آبروریزی شماست.
یک دوست باید مایه‌ی مسرت دوستش باشد، یا فردی مورد اعتماد برای او. نباید این رابطه به نحوی باشد که شما دوستتان را از خانواده یا دیگر دوستانتان پنهان کنید. گرچه همه گاهی لحظات خجالت آوری را تجربه می‌کنند اما اگر از فردی دائما رفتارهای غلط و اشتباه که مایه‌ی آبروریزی هستند، سر زد قطعا او را در لیست افرادی که قصد قطع رابطه با آنها را دارید، جای دهید. اما اگر رفتارهای شرم‌آور او بخشی از باشد و دیگر رفتارهای او را دوست داشته باشید، تکلیف چیست؟ از اینکه به دوستی با او ادامه می‌دهید، احساس بدی نداشته باشید. ‌

۵.کسل کننده است.
دوستی‌ها بر پایه‌های احساس استوارند. اگر بیش از حرف‌های واقعی، درباره‌ی آب و هوا صحبت می‌کنید، او را رها کنید. لوین می‌‌گوید، اگر در حال صرف ناهار با دوستی هستید اما در دل آرزو می‌کردید که جای دیگری یا با دیگری بودید، از خودتان علتش را جویا شوید. اگر هنگامی که با او هستید، حواستان جای دیگریست پس درباره‌ی قطع رابطه با او بیاندیشید.

۶. او دیگر آدم سابق نیست.
اگر رابطه‌ی خود را با یک دوست از زمان دبیرستان حفظ نموده‌اید، بدانید که شما در اقلیت قرار دارید. نلسون بر این باور است که اغلب مردم نیمی از دوستان خود را هر ۷ سال یکبار با دوستان جدید جایگزین می‌کنند. زیرا اغلب مسیر زندگیشان ناشی از اتفاقات پیش‌روی تغییر می‌کند. شاید یکی از آنها باردار شود اما دیگری به دنبال افراد جدید در زندگی‌اش باشد. اما فارغ از شرایط پیش آمده، شاید دیگری حرفی برای بازگو کردن با یکدیگر نداشته باشید.
اینگونه دوستی‌ها اغلب بدون قطع رابطه‌ی حقیقی، به صورت تدریجی خاتمه می‌یابد که به اعتقاده نلسون چندان هم بد نیست.

پیش از هرگونه قطع رابطه برای حل مشکلات آن رابطه تمام تلاش خود را انجام دهید، زیرا بازگرداندن رابطه‌ایی که به طور رسمی خاتمه یافته آسان نیست. لوین می‌گوید، گاهی لزومی ندارد رسما اعلام کنید که قصد قطع ارتباط با دوستی را دارید، فقط فاصله گرفتن از او کفایت می‌کند. در اینگونه موارد، کمی از او فاصله بگیرید، وقت خود را با دوستان دیگر سپری کنید یا هر از گاهی با او ملاقات کنید تا نمک و فلفل رابطه‌ بیشتر شود.

همه‌ی دوستی‌ها تا ابد دوام نخواهند داشت

چگونگی قطع رابطه
نحوه‌ی قطع رابطه از تصمیم درباره‌ی قطع رابطه بسیار دشوارتر است، در واقع ساده‌ترین بخش همان تصمیم‌ بر قطع رابطه است. چنانچه مصصم هستید، وارد عمل شوید، گرچه قطعا تعارضات ناخوشایندی پیش روی شما قرار خواهد گرفت. نباید انتظار داشته باشید که همه چیز در کمال آرامش پیش رود، نکات پیشنهادی لوین برای پشت سر گذاشتن آن به قرار زیر است:

ابتدا، از تصمیم خود مبنی بر قطع رابطه مطمئن شوید. هنگامی که پای در این مسیر گذاشتید، برگشتن و ارتباط دوباره بسیار دشوار است.

مادامی که از دوست خود عصبانی هستید، تصمیمی دال بر قطع ارتباط نگیرید. تصمیم‌گیری را به بعد از آرام شدن هر دو نفر موکول نمائید. قطعا نمی‌خواهید از رفتار و کردار خود پشیمان شوید.

آنچه قرار است بر زبان آورید را یادداشت نمائید. دوستتان هرگز گفته‌های آخر شما را فراموش نخواهد کرد.

بر حسب نوع رابطه‌ایی که دارید، بهترین زمان و مکان را برای انتقال پیام انتخاب نمائید. چنانچه این شخص همکار یا همکلاسی شماست و هر روز قرار است با او مواجه شوید، به شخصه و رودر رو اقدام کنید. اما اگر هر از گاهی مجبور به ملاقات او هستید، به او تلفن بزنید یا یادداشتی برایش بفرستید. بهتر است پیام خود را ایمیل نزنید زیرا ممکن است افراد دیگر نیز آن را مشاهد کنند.

از وسوسه‌ی دوستان مشترکتان مبنی بر قطع رابطه با او اجتناب کنید. در موقعیت‌های اجتماعی رفتار محترمانه‌ایی با دوست سابق خود داشته باشید.

رابطه را دوستانه خاتمه دهید، حتی اگر مجبور به گفتن دروغی مصلحتی شوید. هر چه نباشید، وی روزی دوست شما بوده است.

به یاد داشته باشید قطع هر رابطه‌ایی کمبودهایی را برای هر دو طرف دربر خواهد داشت. پس پیش از تحمل هر گونه کمبود، درست بیاندیشید، جوانب را در نظر بگیرید، مسائل را سبک و سنگین نمائید و بدانید که همه‌ی دوستی‌ها تا ابد دوام نخواهند داشت.

امتیاز شما به این مطلب :

» ارسال نظرات

کلیه حقوق این سایت ، متعلق به نازخاتون می باشد و استفاده از مطالب و تصاویر این سایت با ذکر منبع بلامانع است .
طراحی سایت : بلاگ اسکین