خوردن نوبرانه اگرچه لذتبخش است ولی میتواند مخاطراتی نیز برای سلامت بدن بههمراه داشته باشد. در طب سنتی یک اصل کلی برای خوردن میوهها وجود دارد و آن رعایت تقویم فصلی میوههاست؛ یعنی هر میوهای بسته به نیازهای موجودات و انسانهای هر اقلیم بهوجود میآید. بهتر است میوههای همان سرزمینی که در آن زندگی میکنید را مصرف کنید.
در خوردن میوههای نوبرانه به چند نکته توجه کنید؛ اول اینکه کشاورزان محاسبه اقتصادی روی فروش این میوهها نکرده و آن را بهصورت کال وارد بازار نکنند. اگر فرایند طبخ میوهها در طبیعت طی نشود باعث سنگینی و درد و سوزش معده میشود و افراد معمولا پس از خوردن این میوهها دچار دلدرد و تهوع میشوند.
از آنجا که نوبرانهها ترش هستند باید به میزان خوردن توجه کنید. گوجه سبز در میان میوههای بهاری هر چه درشتتر باشد بهتر است؛ درجه ترشی معتدلتری دارد و در نتیجه برای بدن مفیدتر است. استفاده از خربزه در میان روز بسیار مفید است چرا که باعث تخلیه صفرای زائد و تنظیم سیستم گوارش و کبد میشود. هندوانه را در ساعتهایی که معده خالی است مصرف نکنید چون باعث ترشح هیستامین و در نتیجه ترشح ماده اسیدکلریدریک در بدن میشود.
برای اینکه از عوارض دل درد شدید آن کاسته شود بهتر است کمی شکر قهوهای یا سفید به هندوانه افزوده شود تا جلوی تحریک معده گرفته شود.فصل میوههای زمستانی گذشته است و بیشترشان سردخانهای شدهاند. میوههایی مانند پرتقال را در بهار مصرف نکنیم چراکه این میوهها ریتم دستگاه گوارش را از بین میبرند و مواد نگهدارنده آنها در این مرحله به بافت میوه نفوذ پیدا کرده و باعث مسمومیت جزئی میشود.
سیب در این شرایط کمتر از پرتقال آسیب میرساند.وی به افراد توصیه کرد که از مصرف نمک با نوبرانههایی مانند چاغاله و گوجهسبز خودداری کنند و افزود: نمک برای افراد میانسال به بالا میتواند بسیار مضر است، بهتر است از این میوهها و همچنین از سبزیهای این فصل مانند کنگر و ریواس خورش درست کنید تا از خواص آنها بیشتر استفاده کنید. از سبزیهایی مانند والک و قازآیاقی (شبیه پایغاز است) بیشتر استفاده کنید.
میوه خطرناک این موقع از بهار زردآلو است که پوستی زرد و درونی سبز رنگ دارد. این میوه بدینشکل کال است و میتواند منجر به دلدرد بسیار شدید شود. اگر پس از مصرف نوبرانهها سیستم گوارشتان به هم ریخت توصیه میشود که از دمنوش زنجبیل استفاده کنید تا عوارض ناشی از آن از بین برود.
منبع:hamshahrionline.ir
» ارسال نظرات