تحقیقات پژوهشگران آمریکایی نشان می دهد افرادی که کمتر از 6 ساعت در شبانه روز میخوابند، بیشتر در معرض اختلالات غیرطبیعی قند خون و ابتلا به دیابت نوع دو هستند.
در این مطالعه مشخص شد خطر افزایش قندخون و ابتلا به دیابت، در افرادی که کمتر از 6 ساعت در شبانهروز میخوابند، نسبت به افرادی که ساعات بیشتری میخوابند، 4.5 برابر افزایش می یابد.
تحقیقات پیشین حاکی از این بود که کم خوابی و بی خوابی با ابتلا به چاقی، افزایش فشارخون، بیماری های قلبی- عروقی و افسردگی همراه است.
در دیابت نوع دو که تا حد زیادی به شیوه زندگی وابسته است، حساسیت سلول ها به هورمون انسولین کاهش می یابد، وضعیتی که مقاومت به انسولین نامیده میشود.
برای انجام پژوهش اخیر، میزان متوسط خواب شبانه روزی و تغییرات قندخون گروهی از افراد در یک دوره زمانی 6 ساله ثبت شد.
نتایج نشان داد افرادی که کمخوابی دارند، نسبت به افرادی که 6 تا 8 ساعت میخوابیدند، با احتمال بیشتری دچار افزایش قند خون ناشتا و دیابت نوع دو میشوند.
این نتایج پس از در نظر گرفتن اثر سن، چاقی، رژیم غذایی، فعالیت بدنی و سابقه دیابت در افراد خانواده به دست آمد.
تمامی افراد دیابتی قبل از شروع فعالیت بدنی باید با پزشك معالجشان مشورت كنند تا در صورت لزوم بررسیهای لازم از نظر وجود عوارض دیابت (مثلاً معاینه ته چشم و یا نوار قلبی) صورت بگیرد. از آنجائیكه ورزش باعث افزایش مصرف قند در بدن ميشود قند خون را پایین بیاورید بنابراین اگر فرد دیابتی از داروهای پایینآورنده قند خون (قرص یا انسولین) استفاده ميكند لازم است تا قند خون خود را قبل از شروع ورزش اندازه بگیرد و در صورتیكه مقدار آن كمتر از mg/dl 100 باشد به علت احتمال افزایش بیشتر آن در طول فعالیت بدنی، باید ورزش كردن را تا زمان كنترل قند خون به تعویق انداخت. افرادی كه دیابت آنها فقط با رژیم غذایی كنترل میشود نیازی به مصرف میان وعده قبل از ورزش ندارند.